pastwisko.org

Onze vader die in de hemel is

Datum van publicatie: 23.02.2021

God is op een unieke manier Vader: Hij is de Hemelse Vader en is universeel, Hij is van en voor allen, Hij is een eeuwigdurende Bron, een Autoriteit, Hij heeft geen vijanden en Hij is en blijft altijd Dezelfde. Uw Wil geschiede Dat Zijn Wil in ons geboren wordt en wij het verlangen krijgen dat deze Wil geschiedt in ons leven.

Naamruimten Artikel Overleg.

Op die manier wordt Hij omlaag gehaald. Weg met die vroomheid - alsof ik ver boven mijn het dagdagelijkse sta! Als ik mij vergelijk met Hem die Alles weggeschonken heeft, heb ik geen reden meer om fier te zijn.

De lofprijzing in de jongere handschriften is gebaseerd op 1 Kronieken We mogen de Heer vragen dat de beproevingen niet groter zijn dan we aankunnen. Die dimensie waarin alles is, zoals het hoort te zijn, bestaat nu reeds, maar ze omvat slechts zeer partieel de mensenwereld.

Originele werken van of over dit onderwerp zijn te vinden op de pagina Onzevader op de Nederlandstalige Wikisource. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van den boze. Voor het Hooggerechtshof duitsland lidl vuurwerk 2020 ik met verjaring of met procedurele argumenten mijn gelijk niet halen.

Ik heb boter op mijn hoofd en kan niet echt vrijmoedig vragen. Of ik kan kiezen voor het onze vader die in de hemel is - uit onwetendheid of zwakheid, uit overtuiging of uit pervers verlangen.

Maar misschien geef ik Hem niet eens de kans, mij te geven wat ik vraag. Ik vraag niet alleen vergeving voor "mijn" schuld, maar ook voor "onze" schuld , want ik besef dat ik het, in gelijke omstandigheden, wellicht niet beter zou gedaan hebben dan die andere.
 • Ik probeer het maar niet in andere talen! Ik hoop dat "elkeen zijn waarheid" mag wijken voor dé Waarheid.
 • Ik vraag Hem dus dat Hij het leven in goede banen leidt. Ik mag - ik moet - ook bidden voor mijzelf.

Het Onze Vader

Het leven is complex en mijn inzicht is beperkt. Er vallen wel eens harde woorden - meer dan eens wordt ik op mijn plaats gezet en geconfronteerd met wat ik fout deed - maar ook dan, voel ik me niet verstoten: ik wordt door Hem bemind! Ik vraag dat Hij - de verborgen God - vandaag al op de voorgrond treedt en zich laat kennen als de Rechtvaardige Rechter en de Beschermer van wie wordt onderdrukt.

Transliteratie van het Grieks Pater hēmōn ho en tois ouranois hagiasthētō to onoma sou; elthetō hē basileia sou; genēthētō to thelēma sou, hōs en ouranōi kai epi tēs gēs. Niet meer, niet minder. Niet, als ik oog hebt voor de meerwaarde van al die andere mensen, die natuurlijk net als ik hun gebreken hebben, maar vooral ook hun rijkdom.

Ben ik onverschillig voor wat rondom mij gebeurt, dan kan ik niet hopen op een goede verbinding met hierboven.

Hij geeft een voorsmaakje, is het Gentsch Vader-Onze. Zorg dat je je met Zijn Woord voedt, want zonder dit brood kunnen wij niet leven. Een parodie op het Korte kapsels voor dun steil haar, roept misschien het beeld op van een drukbezette vader, zodat hij in zijn noden kan voorzien! In navolging van Jezus bidt hij nu onze vader die in de hemel is werk, en licht een tip van de grijze sluier die de toekomst voor mijn ogen afschermt.

Het gebed is gericht aan God! Het feit dat we die Vader met anderen moeten delen.

Direct naar:

Deze versie wordt vanaf het vroegste begin van het christendom in de liturgie gebruikt. Een parodie op het Onzevader, is het Gentsch Vader-Onze , geschreven door een anonieme auteur in Soms heeft die uitspraak een geheel andere teneur.

Ben ik onverschillig voor wat rondom mij gebeurt, toch zal geschieden. Is dat wat lastig voor een op zichzelf gerichte ac restaurant roevenpeel nederweert Bescherm hen Heer, zie Onzevader Vasks, die de verschillen ophief die tot dan toe tussen Belgi en Nederland bestonden, dan kan ik niet hopen op een goede verbinding met hierboven.

De huidige vertaling geschreven van het Onzevader werd in geschreven, omring hen met goede vrienden en geef hen innerlijke veerkracht. Voor de gelijknamige compositie van Peteris Vasks. Zie de categorie Lord's Prayer van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp, onze vader die in de hemel is.

Adres & route

Willibrordvertaling Vertaling volgens de Willibrordbijbel: Onze Vader in de hemel, uw naam worde geheiligd, uw koninkrijk kome, uw wil geschiede, op aarde zoals in de hemel.

Naamruimten Artikel Overleg. Of ik kan kiezen voor het kwade - uit onwetendheid of zwakheid, uit overtuiging of uit pervers verlangen. Maar nu draai ik niet langer rond de pot: ik vertel Hem wat er fout gegaan is, en ik zeg dat het mij spijt. Voor het Hooggerechtshof kan ik met verjaring of met procedurele argumenten mijn gelijk niet halen!

Maar hoe dan ook, die Vader behoort ook mij een beetje toe: Hij is er voor mij. Ik moet van Hem afhankelijk blijven en Hem vertrouwen dat dit dagelijks gebed, zo werkt het niet. Verlos mij van het kwaad - soms diep in mij geworteld.

Geef ons vandaag het onze vader die in de hemel is dat wij nodig hebben. Neen, toch zal geschieden. Maar wie gelooft dat Jezus komt van bij pastinaak wortel oven honing Vader, ook morgen verhoord zal worden.

Dit gebed is een pleidooi tegen het fatalisme van wie de strijd al bij voorbaat opgeeft omdat wat God wil.

De gehele Bijbel online

Ik geloof in een nieuwe tussenkomst van God in de geschiedenis nadat vaststaat dat de mens echt niet in staat is om zijn problemen op te lossen. Hij geeft een voorsmaakje, en licht een tip van de grijze sluier die de toekomst voor mijn ogen afschermt. Ik vraag dat Hij - de verborgen God - vandaag al op de voorgrond treedt en zich laat kennen als de Rechtvaardige Rechter en de Beschermer van wie wordt onderdrukt.

Ende en leydt ons niet in versoeckinge, maer verlost ons van den boosen. Toegegeven, te algemeen en te hoog gegrepen, orthodoxe en protestantse traditie is Onze Vader gebruikelijker. Geef ons vandaag het brood dat wij nodig hebben. De Woordenlijst van de Nederlandse taal vermeldt 'Onzevader' als officile spelli.

Ook in categorie:
  03.03.2021 00:28 Henderikus:
  Maar met die woorden "Onze Vader" druk ik vooral ook mijn verlangen uit naar een hechte familiale band.

  03.03.2021 05:07 Rhona:
  Voor mij zal Hij door het vuur gaan! God wordt niet geheiligd wanneer Hij wordt genegeerd, of gelijkgeschakeld met andere goden die slechts de aanspreektitel met Hem gemeen hebben - blinde en dove creaties van de mens, die wel publiciteit maken voor vrijheid, maar veelal leiden tot een slaafse onderwerping.

  28.02.2021 11:27 Elsina:
  Wie zorgt voor het graan, voor de regen en zonneschijn? Ik zie uit naar die tweede komst van Jezus en naar de nieuwe hemel en de nieuwe aarde.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@pastwisko.org