pastwisko.org

Hoe laat is het donker in cuba

Datum van publicatie: 17.12.2020

Wens jullie een goeie reis en heel veel plezier. Daar konden ze dan hun schuilplaatsen inrichten.

Een grote vlakte met een spectaculair monument. De kans bestaat dat je hiervoor een boete krijgt en ze het bij de douane afnemen of apart houden. Vervolgens draai je het landnummer zonder de nul ervoor en daarna het telefoonnummer.

Tijdens de introductie blijkt dat het onvermijdelijke geluid van onze groep en dat van de receptie elkaar een beetje in de weg zitten maar Hanneke gaat onverdroten door. Een interessante tocht.

Zr sterk en zelfs ik ben blij dat er heet water dirk kuyt kind verloren is om de zaak wat te verdunnen, hoe laat is het donker in cuba. Hoe veilig is Cuba. Of die hond dan op dat moment ook kan ruiken wat er in het bagageruim onder in de bus zit waar onze tassen en koffers zijn opgeborgen weet ik niet.

Het is een afgelegen plek dus zullen we hier ook eten. Er staat een fantastische oude open Ford met als chauffeur een oud mannetje dat er zo helemaal bij past.

Dus na het plein van de Revolutie moeten we toch echt terug naar het hotel.
  • Zij stelt zich eerst nog eens voor.
  • Laat op de avond en donkere straatjes en zo.

Boek en reis met zekerheid

Als ik mijn baantjes trek komen er net twee terug van een rondje hardlopen. Of moet dat op straat? De fleurige heggen op de middenberm staan er strak geschoren bij. We bereiken uiteindelijk een compromis: 10 sigaren. Deze bussen zijn vooral bedoeld voor toeristen, hebben airconditioning let op: dit kan koud zijn dus neem een extra trui mee en stoelen die soms in slaapstand kunnen.

Dus ja je kunt daar toch ook altijd beslissen.

Iedereen wacht geduldig de beurt af? Ik hoor van hen dat die auto uit stamt. Het telefoongesprek eindigt en mij wordt gevraagd of ik de papieren van de reisbevestiging wil tonen. Last van een verstoorde spijsvertering. Twee van die behoorlijk grote mensen en die man zich maar afbeulen met fietsen.

Deel dit artikel

Familiebezit, zo blijkt. We gaan dus nu eerst naar een door Hanneke aangegeven hotel om een kopie van ons paspoort te laten maken. In is hier eigenlijk de revolutie begonnen. Nu is het de ambassadewijk en zijn de politieke kopstukken er gehuisvest.

De autosnelwegen op Cuba zijn op diverse plaatsen onderbroken. Niets zeggen dus en snel het licht uit. Er wordt op ons gewacht. Zomertijd of wintertijd op Cuba. Als de voorstelling officieel is afgelopen is hij niet meer te houden.

Interesse in een reis naar Cuba?

Alles ter nagedachtenis aan generaal Maceo. Het voormalige hoofdkwartier van Castro. Kan ik parkeren bij de casa?

Zij worden neergezet als helden. Ondertussen is er een paard aangekomen die een tankwagen trekt. Daar kon je je bij Hanneke de vorige dag voor opgeven.

Vijf kwartier later rollen we het station van de luchthaven binnen. Het zal allemaal wel denk hoe laat is het donker in cuba dan maar! Je kunt altijd bij je casas vragen of je gebruik kunt maken van de vaste lijn tegen een kleine vergoeding. Er zijn een paar visjes te zien maar kleurrijk en uitbundig is het allemaal niet.

Dat ligt aan zee en bestaat uit een verzameling huisjes in een behoorlijk heuvelig gebied. We eten die avond met de groep buiten bij het zwembad. Spannend dus, wat gaat er gebeuren?. Eerst wordt echter nog fooien en excursiepot ingesteld.

Het kan slechts mee-of tegenvallen. Of download een app camscanner bijvoorbeeld die jouw documenten inscant, dan heb je deze offline ook altijd bij de hand.

En weer terug natuurlijk.

Ook in categorie:
Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@pastwisko.org