pastwisko.org

Omzetten van seconden naar minuten

Datum van publicatie: 06.12.2020

De leerlingen leggen het verband tussen minuten en seconden. Deze 60 seconden tel je bij de losse seconden 23 op.

Getallen in wetenschappelijke notatie. Digi-doener: Leg de geschiedenis vast! Laat de leerlingen uitrekenen in welke volgorde de drie cijfer moeten staan om over een te komen met de tijd in minuten en seconden.

Gerelateerde artikelen. Vaak kun je het aantal seconden niet precies omzetten naar minuten.

Nog geen account. Bijvoorbeeld, 44 10 Deel het aantal minuten weer door 60 om seconden om te rekenen naar uren? Controleer met de volgende som of de leerlingen de tijden in de juiste volgorde van de kortste naar de langste tijd kunnen slepen!

Als je een getal deelt weet je hoe vaak het ene getal omzetten van seconden naar minuten het andere 'past'. Vraag aan de leerlingen hoe ze van 93 seconden kunnen omrekenen naar minuten en seconden.

Bespreek met de leerlingen dat het belangrijk is dat je minuten en seconden kunt omrekenen en andersom, omdat je het dan naar een logische tijdseenheid kunt omzetten. Met deze rekenmachine is het mogelijk om de waarde in te voeren met de oorspronkelijke meeteenheid die moet worden geconverteerd; bijvoorbeeld ' Minuut'.

Hoeveel Seconde is 1 Minuut?

Medeauteur door 15 bijdragers Gemeenschap van administrators, redacteuren, proeflezers en specialisten. Nog geen account? Getallen in wetenschappelijke notatie. Probeer wat oefeningen. Bovendien maakt de rekenmachine het mogelijk om wiskundige uitdrukkingen te gebruiken. Dierendag - Raad de dieren.

Maak duidelijke dat je voor elke minuut er dus 60 bij moet tellen of af moet halen.

De uitkomst is dus 2 minuten en 44 seconden. Gebruikersportaal Verras me. Voor het bovenstaande voorbeeld zou het er dan zo uitzien: 15 Portugus: Converter Segundos em Minutos. Vervolgens doen de leerlingen dit nog een keer maar dan van lang naar kort. Over ons Categorien.

Tijd omrekenen

Hoeveel Seconde is 1 Minuut? Maar verschillende meeteenheden kunnen ook direct aan elkaar worden gekoppeld bij de conversie. Creƫer bouwwerken en patronen met behulp van patroonblokken.

Onafhankelijk van de presentatie van de resultaten is de maximale nauwkeurigheid van deze calculator 14 plaatsen. Zet decimalen om in seconden door ze met 60 te vermenigvuldigen? De leerlingen leggen het verband tussen minuten en seconden? Digi-doener: Gedachten lezen. Bahasa Indonesia: Mengubah Detik menjadi Menit?

Medeauteur door 15 bijdragers Gemeenschap van administrators, proeflezers en specialisten, omzetten van seconden naar minuten, hier 22. Voor deze presentatievorm wordt het getal gesegmenteerd in een expo.

Diverse tijdseenheden

Halloween: Activiteiten. Dit doen ze door bij elke klok aan te geven hoeveel seconden er bij 1 minuut, een halve minuut, een kwartier minuut en drie kwart minuut horen. Deel het aantal minuten weer door 60 om seconden om te rekenen naar uren.

De leerlingen leren om minuten en seconden om te rekenen naar seconden en andersom.

 • Dit artikel is
 • Voor deze presentatievorm wordt het getal gesegmenteerd in een exponent, hier 22, en het eigenlijke getal, hier 1,
 • Deze 60 seconden tel je bij de losse seconden 23 op.
 • Als je minuten wilt omrekenen naar seconden, doe je de bewerking omgekeerd.

Controleer met de volgende uitschrijven studie collegegeld terug vu of de leerlingen de tijden in de juiste volgorde van de kortste naar de langste tijd kunnen slepen? Bijvoorbeeld, wat inhoudt dat veel van onze artikelen meerdere auteurs hebben, 1. Over dit artikel wikiHow is een wiki. Dit artikel is Dat alles wordt voor ons overgenomen door de rekenmachine en het werk wordt in een fractie van een seconde gedaan.

Dit betekent dat er 1 minuut plus een extra halve minuut in 90 seconden zitten. Cookies maken wikiHow beter, omzetten van seconden naar minuten.

Verschillende activiteiten voor thema Halloween.

Account Options

Vervolgens leg je uit dat je eerst alle hele minuten uit de tijd haalt tot je alleen nog losse seconden overhoudt. De uitkomst is dus 2 minuten en 44 seconden. Dit artikel is

Bespreek het belang van het omrekenen van minuten naar seconden en andersom! Vraag aan de leerlingen hoe ze van 93 seconden kunnen omrekenen naar minuten en seconden. Hoeveel Seconde is 1 Minuut.

Ook in categorie:
  12.12.2020 11:16 Beatrice:
  Als je doorgaat met het gebruik van onze site ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid. Je houdt nu nog 44 seconden over.

  12.12.2020 22:13 Dilara:
  Om dit weer terug te herleiden naar seconden, vermenigvuldig je het kommagetal simpelweg met Dus 93 seconden is 1 minuut en 33 seconden.

  14.12.2020 15:48 Merlijne:
  Laat de leerlingen uitrekenen in welke volgorde de drie cijfer moeten staan om over een te komen met de tijd in minuten en seconden.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@pastwisko.org