pastwisko.org

Wat is een zweepslag in je bovenbeen

Datum van publicatie: 10.01.2021

U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. Soms ontstaat een zwelling of blauwe plek. Uiteindelijk zal de spier zelf weer aan elkaar herstellen.

Copyright Sportzorg. Tijdens een activiteit voelt de sporter een plotselinge pijnscheut in de kuit alsof er een hard voorwerp tegen zijn kuit wordt gegooid, daarna is het meestal onmogelijk om door te sporten of om op het desbetreffende been te staan.

In de artikelen lees je tips en adviezen hoe je pijnklachten kunt aanpakken, minder last hebt van stramme spieren, beter gaat presteren en nog meer plezier haalt uit de sport. Kracht Excentrisch trainen Op het aangedane been op een verhoging staan met je tenen, dan rustig de knie buigen.

Als de spier geheel gescheurd is, wordt je doorverwezen naar het ziekenhuis voor een verdere behandeling. Een liesblessure is te herkennen aan een plotselinge scherpe pijn aan de binnenzijde van het dijbeen. Sportkeuring Blessurebehandeling Begeleiding.

Een lichte gevoeligheid mag wel. Volg VolDaan op Facebook. Je herkent een spierscheuring aan:. Ga de eerste keer dan niet zeer intensief sporten. Vermeerdert de pijn juist door het koelen.

Geef een reactie Reactie annuleren U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. Wat je ook gaat doen, opwarmen en de spieren rekken is altijd belangrijk. Do or de plotselinge beweging kan er een te hoge belasting ontstaan op een spier, waardoor een spierscheuring ontstaat.

Oefeningen kunnen ook helpen. Er zullen vaak geen blijvende klachten ontstaan. Een liesblessure is te herkennen aan een plotselinge scherpe pijn aan de binnenzijde van het dijbeen. Als je in bed ligt, hoef je je been niet omhoog te leggen. De huisarts zal de patiënt in veel gevallen dan doorwijzen naar de fysiotherapie.

Heeft u lang niet gesport? Soms gaat dit gevoel samen met een hoorbaar knapje.

 • Het kan echter ook in andere spieren optreden. Het is met name de Piriformisspier die bij overbelasting tegen de zenuw aandrukt en
 • Hierbij gaat het meestal om het binnenste deel, ter hoogte van de overgang van de spier naar de achillespees.

Koude spieren zijn namelijk minder bestand tegen rek- en trekkrachten. Een zweepslag kan echter ook ontstaan als je normaal aan het wandelen bent of stilstaat. Heb je de wat is een zweepslag in je bovenbeen dat het verband niet meer goed zit, maak dan een afspraak bij je huisartspraktijk. Voor een medisch advies wordt contact met een arts geadviseerd. Daarentegen lijkt leeftijd wel een rol te spelen.

Hoe ontstaat een zweepslag?

Dat verlicht de pijnklachten en vermindert de zwelling. Ook een langdurige overbelasting kan indirect de oorzaak zijn. Uiteindelijk zal de spier zelf weer aan elkaar herstellen. Ook wanneer de pijn toeneemt of er een zwelling ontstaat, is het verstandig om naar een arts te gaan.

Wanneer het herstelproces zonder problemen wordt doorlopen, kan er na die tijd weer normaal gesport worden. Ze voeren. Bij mannen komt een zweepslag ongeveer anderhalf keer vaker voor dan bij vrouwen. Je kunt na een week meestal al weer wat beter lopen en na 4 tot 6 weken is sporten vaak weer mogelijk. Van groot belang voor de patint is het goed communiceren met de fysiotherapeut over de napijn die de patint voelt!

Ik denk dat je deze artikelen ook interessant zult vinden

Wanneer er wordt gesproken over een zweepslag, wordt vaak een spierscheuring in de kuit bedoeld. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van  loopkrukken. Het Piriformis syndroom is te herkennen aan een pijn voelbaar diep in de billen. Rekken van de korte kuitspieren Kniel met de rechterknie op de vloer, laat de linker oksel op de linkerknie rusten.

Vocht en afvalstoffen zullen hierdoor namelijk sneller worden afgevoerd.

Zweepslag: scheurtje in een spier Een scherpe pijn in de kuit. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden? Normaal gesproken geneest een zweepslag met rust vanzelf binnen 4- 8 weken. Wij willen wat is een zweepslag in je bovenbeen dat u bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met uw sport arts, meestal in de kuit.

Dit lukt alleen wat is de renaissance je de voet sterk gebogen houdt en op je tenen loopt. Een zweepslag is een acute spierscheuring. Er mag echter niet teveel kracht op de spier komen. Een zweepslag herstelt in principe vanzelf.

Stel uw vraag hieronder:

Wat te doen bij een zweepslag? Ook met de zelfde oorzaken. In veel gevallen straalt de pijn uit naar het been en de voet.

Copyright Sportzorg. Probeer elke dag of je iets meer kunt: op het been leunen, fietsen, specialist of apotheker. Het is met name de Piriformisspier die bij overbelasting tegen de zenuw aandrukt en Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondhe.

Ook in categorie:
  13.01.2021 02:21 Sabiha:
  Sommige mensen worden zelfs draaierig of misselijk van de pijn.

  17.01.2021 09:34 Dain:
  Echter is het wel verstandig om te zorgen dat de spier zo min mogelijk belast wordt. Hoe voorkom je een spierscheur?

  13.01.2021 16:39 Davide:
  Zeist SportCity.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@pastwisko.org