pastwisko.org

Zuid spanje klimaat mei

Datum van publicatie: 20.02.2021

Gemiddeld valt er op 1 dag sneeuw in Centraal Spanje. De meer bergachtige zones van Tenerife en Gran Canaria kennen in de winter overvloedige regen, die verantwoordelijk is voor het prachtige landschap, in tegenstelling tot de andere drogere en meer woestijnachtige eilanden.

De zeetemperatuur ligt rond de 25°C.

Er valt in februari op 9 Dagen neerslag met een totaal van 40 mm en het is deze maand 19 Dagen droog in Cádiz. Er valt in augustus op 2 Dagen neerslag met een totaal van 4 mm en het is deze maand 29 Dagen droog in Spanje. Herfst klimaat Cádiz sep-nov In de herfst is het in Cádiz gemiddeld 20°C. Deze maand is relatief droog in vergelijking met de wintermaanden.

De nachten zijn daarentegen, met 4 en 8 graden, nog wel aan de koude kant. De klimaatzones van Spanje variëren van de besneeuwde Pyreneeën en de Sierra Nevada tot de hete semi-woestijn van de hoge centrale vlakte en Almeria. Het weer voor Cádiz in Spanje wordt de komende 14 dagen 20° tot 19°C met een paar dagen kans op lichte regenbuien.

In september zuid spanje klimaat mei je genieten van aangename temperaturen op het vasteland van Spanje. In het algemeen is de regenval gering, onregelmatig en onvoorspelbaar. De kans op regen in juni is laag. De zeetemperatuur ligt rond de 24C.

Het regent heel zelden gedurende de maand mei.

Gegevens van: Málaga. Het klimaat bevindt zich daarentegen nog altijd in een gunstige positie: waar het binnenland namelijk een temperatuur van 14 tot 27 behaalt, blijft ook de waarde van de oostkust aangenaam in september: hier wordt het 18 tot zelfs 28 graden. Gegevens van: Madrid.
 • De zomer en winter zijn extremer. Het is 35 dagen droog in de winter.
 • Met een perfect klimaat , is mei een aan te raden tijd om op deze plek te gaan. Klimaatinfo van Noord Spanje Gegevens van: Bilbao.

Klimaat Spanje

Malaga is de grootste stad aan de Costa del Sol en behoort tot de vijf grootste steden van Spanje. Ook de Canarische Eilanden zijn bij uitstek geschikt om in de winter naartoe te gaan. Gemiddeld is het maximaal 15°C in maart in Centraal Spanje en minimaal rond de 4°C. Met een wederom verminderde kans op regenbuien, nu met hooguit 8 dagen in mei, wordt de weersverwachting voor Spanje nog gunstiger. Beste reistijd Mallorca Wat is de beste reistijd van Mallorca?

 • Ook begint voor beide gebieden de kans op neerslag toe te nemen, al zal een echt hevige bui niet snel voorkomen.
 • Qua oppervlakte is regenachtig Spanje goed voor ongeveer een derde van het land, terwijl het andere twee derde deel uitmaakt van het droge Spanje. De zeetemperatuur ligt rond de 24°C.

Gemiddeld is het maximaal 23C in mei in Oost Spanje en minimaal rond de 15C. Gemiddeld is het maximaal 23C in mei in Centraal Spanje en minimaal rond ajax wedstrijd vandaag tijd 11C. In de wintermaanden zijn vooral de Canarische Eilanden in trek met heerlijk aangename temperaturen en veel zuid spanje klimaat mei.

De mooiste reizen bekijken op TUI. Hoe groot is Spanje.

Betaal niet teveel voor je hotel

Gemiddeld is het maximaal 10°C in januari in Centraal Spanje en minimaal rond de 2°C. De periode mei tot oktober is de droge periode, hoewel in vrijwel heel het land er altijd kans is op een stevige onweersbui. Ook nu wordt het in het binnenland van Spanje behoorlijk heet: de waarde bevindt zich hier rond de 17 tot 32 graden.

Hierdoor voorkom je dat je ter plaatse teveel betaalt voor je huurauto! Beschrijf je ervaring met het weer:. Toch begint het weer qua warmte minder constant te worden waardoor de weersverwachting voor november vrij negatief is. Wie voor zon, zee en strand komt zit goed in Spanje. Met nauwelijks 16mm gedurende 2 dagen, zuid spanje klimaat mei, is ook nu per klimaat verschillend.

Winter in Spanje

Het gemiddelde klimaatcijfer voor Spanje is een 8,7. Benidorm in mei. Wel is de zonzekerheid voor beide gebieden een stuk lager waarbij tevens het aantal zonuren afneemt.

Er valt in totaal 73 mm neerslag op 27 dagen. De eerste voorjaarswarmte wordt normaal gesproken waargenomen in het uiterste zuiden van Spanje en op de Canarische eilanden.

De zeetemperatuur ligt rond de 23C. Zonder oponthoud ben je 16 uur en 40 minuten onderweg, zuid spanje klimaat mei. Met ideale weersomstandighedenis mei een aan te raden maand om in dat gebied te gaan? Bestemmingen Eilanden Costa's Skigebieden Plaatsen. Cdiz in mei. In geheel Spanje zuid spanje klimaat mei de kans op regenbuien behoorlijk groot waardoor het nu aardig nat kan worden.

Klimaat Spanje en hoeveel graden

Er valt in oktober op 8 Dagen neerslag met een totaal van 48 mm en het is deze maand 23 Dagen droog in Cádiz. Er valt in maart op 12 Dagen neerslag met een totaal van 25 mm en het is deze maand 19 Dagen droog in Spanje. De gemiddelde temperaturen in de winter en zomer variëren van 17 tot 23°C op Tenerife en van 16 tot 22°C op Gran Canaria. Er valt in augustus op 2 Dagen neerslag met een totaal van 5 mm en het is deze maand 29 Dagen droog in Cádiz.

De Canarische Eilanden kennen een subtropisch klimaat en het hele jaar door milde temperaturen een gemiddelde van 24C. Weet je je pincode s niet meer. De vliegtijd vanaf Brussels Airport naar Spanje is ongeveer 2 u.

Ook in categorie:
  23.02.2021 16:20 Hawa:
  Het is 72 dagen droog in de herfst. Houd wel rekening met de toenemende kans op neerslag.

  22.02.2021 20:07 Wulfert:
  Gedurende de maand mei, de gemiddelde temperatuur in Alicante is 21°C maximumtemperatuur is 23°C en minimumtemperatuur is 18°C. Langs alle costa's en centraal-Spanje heb je kans op hittegolven met temperaturen rond of zelfs boven de 40 graden.

  27.02.2021 10:39 Achraf:
  Op momenten dat het druk is, zoals tijdens de zomervakantie, is het aanbod van huurauto's soms kleiner dan de vraag.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@pastwisko.org