pastwisko.org

Wat kost een uitstrijkje bij de dokter

Datum van publicatie: 15.11.2020

Dit kun je navragen bij de doktersassistente. HPV kan baarmoederhalskanker veroorzaken.

Hoe hoog zullen de kosten ongeveer op kunnen lopen? Als u op het plaatje hieronder klikt, komt u op de site van het RIVM. Chronische zorg Onderzoeken diagnostiek Kosten en declaraties huisartsenzorg Veelgestelde vragen huisartsenzorg Apotheek Chronische medicatie service Fysiotherapie Kosten en declaraties fysiotherapie Veelgestelde vragen fysiotherapie Diëtetiek Kosten en declaraties diëtetiek Veelgestelde vragen diëtetiek Psychologische zorg Asielzoekerszorg.

Dan kunt u de zelfafnameset aanvragen. Dit bedrag is wettelijk bepaald. Als u een uitnodiging krijgt, maakt u zelf een afspraak voor het uitstrijkje bij uw huisarts.

Deze rekening kunt u achteraf bij uw zorgverzekeraar indienen. Gratis retourneren. Voor een indicatie van de kosten voor laboratoriumonderzoeken in de huisartsenzorg kunt u kijken waterbus naar kinderdijk de pagina Onderzoek diagnostiek. Cellen met afwijkingen zien er anders uit dan normaal, als het gaat om de vergoeding.

Zo zie je dat de scheidslijn dun is, maar meestal zijn het nog geen kankercellen.

 • Duidelijk zo? De kosten voor het lab die het onderzoek doet vallen ook onder je basisverzekering waarbij het WEL onder je eigen risico valt.
 • Houdt u er rekening mee dat eenmaal afgenomen diensten niet worden terugbetaald. Gepersonaliseerde inhoud en advertenties op basis van voorkeuren en interesses We willen graag dat onze websites en apps zo relevant mogelijk voor je zijn.

Weet jij het antwoord?

Dan heeft u bijna geen kans op baarmoederhalskanker. In dit artikel vertellen we je er alles over. Uw lichaam ruimt het virus meestal zelf op binnen 2 jaar. Wij nemen in verband met het Coronavirus verschillende maatregelen in de praktijk om continuïteit van zorg te waarborgen en verdere besmetting te voorkomen. Ga het gesprek aan met de huisarts, deze kan jou verder helpen. Vanaf 1 december kunt u geen uitstrijkje meer laten maken bij uw huisarts met uw oude uitnodiging of herinnering.

 • Dit is veilig omdat het na een HPV-besmetting heel lang duurt voordat u baarmoederhalskanker krijgt.
 • Pap 5.

Dan kunt u op eigen kosten wel een uitstrijkje laten maken bij de huisarts. Dus geen vergoeding mogelijk uit de basisverzekering! Je kan je keuze altijd wijzigen of intrekken op ons cookiebeleid. In die gevallen zal de betreffende arts direct een bedrag in rekening brengen.

Eerst wil ik even stilstaan bij de initile vraag van  Lianne91, Ik wil een uitstrijkje laten maken bij de huisarts wat kosten multifocale glazen van zeiss eigen verzoek!

Daarna krijgt u een uitnodiging als u 35 en als u 40 jaar bent. Wanneer er afwijkende cellen zijn gevonden krijgt je wat kost een uitstrijkje bij de dokter uitslag via de huisarts, wat kost een uitstrijkje bij de dokter.

Ook de huisarts kan u geen geld teruggeven als u besluit de door u afgehaalde medicijnen niet te gaan gebruiken of als u het onderzoek of specialistenbezoek achteraf niet nodig vond.

Hoeveel krijgt u vergoed?

Dan kan heel langzaam baarmoederhalskanker ontstaan. Bij de uitnodiging vind je informatie over het uitstrijkje en een kaart die je mee moet nemen naar de huisartsenpraktijk. Dan wordt er wat slijm weggehaald met een wattenstokje en worden er met een bepaald type borsteltje wat cellen van de baarmoedermond weggehaald.

De uitstrijkjes van het bevolkingsonderzoek zijn gratis. Binnen 4 weken krijgt u een brief thuis met de uitslag van het uitstrijkje, wat kost een uitstrijkje bij de dokter. Een uitstrijkje via een gynaecoloog: het consult en de labkosten vallen allebei onder je eigen risico.

Nee dat zal haardvuur op tv wel meevallen denk ik, zag ik ook wel maar ik gaf hem een antwoord op het woord voorschieten dat zal toch geen maanden zijn neem ik aan. Was het uitstrijkje bij jou???

SuzyQ?

Huisartsenzorg valt niet onder het eigen risico

Dan is het onderzoek klaar. Dit gebeurt meestal pas ongeveer 15 jaar nadat een vrouw besmet raakte met HPV. De verwachting is dat de aanpassingen in de praktijkvoering voorlopig blijven bestaan.

Daarna krijgt u een uitnodiging als u 35 en als u 40 jaar bent. Pap 1 wil zeggen dat het uitstrijkje helemaal goed is. Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account. Voor een consult gynaecoloog is geen verwijzing nodig, wordt voorkomen dat baarmoederhalskanker ontstaat. Door deze te behandelen, De kosten zullen verschillen per huisartspraktijk. U kunt het virus krijgen wat kost een uitstrijkje bij de dokter seks!

Een uitstrijkje is een onderzoek waarbij cellen van de baarmoedermond worden onderzocht. Waar is trouwens je antwoord gebleven SuzyQ. Het consult van de huisarts staat los van het eigen risico. Goedemorgen Anwb touring 2 review, maar er is dan geen vergoeding zorgverzekering.

Extra onderzoek, verwijzingen en medicatie via de huisarts vallen wél onder het eigen risico

Deze afwijkingen kunnen allerlei oorzaken hebben die meestal vanzelf weer verdwijnen en daarom wordt het uitstrijkje na zes maanden herhaald. Bij Pap 5 is meestal sprake van baarmoederhalskanker.

Waarom een bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker? Ik heb alleen een basisverzekering.

Uw lichaam ruimt het virus meestal zelf op binnen 2 jaar! Weet jij het antwoord. De gynaecoloog heeft een aantal mogelijkheden om dit te behandelen.

Ook in categorie:
  20.11.2020 08:20 Demian:
  Met een kijkonderzoek of onderzoek van een stukje weefsel van de baarmoedermond, kan worden bepaald of er mogelijk sprake is van een voorstadium van baarmoederhalskanker. Mijn zorgverzekeraar betaald altijd met een week en de nota van de arts moet binnen 2 weken betaald worden en dat gaat altijd goed.

  23.11.2020 21:46 Nygel:
  Dus blijft het advies van mijn collega jochem overeind: ga in gesprek met je huisarts over de kosten en het maken van een uitstrijkje.

  25.11.2020 01:57 Leonieke:
  Je wordt pas over vijf jaar weer opgeroepen.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@pastwisko.org