pastwisko.org

Slijmerige afscheiding met beetje bloed na de overgang

Datum van publicatie: 19.02.2021

Met een pipelle neemt de gynaecoloog zo nodig met een dun rietje wat weefsel weg uit  de baarmoedermond. Veel vrouwen krijgen bruine afscheiding tijdens de overgang, maar sommige vrouwen herkennen het ook als verschijnsel van het slikken van de pil.

Dan is geen behandeling een goede mogelijkheid. Ook kun je vragen of je het gesprek kunt opnemen met je mobieltje.

Bij een op de tien vrouwen met bloedverlies na de overgang wordt een kwaadaardige aandoening gevonden: baarmoederhalskanker of kanker van de baarmoederholte.

Een infectie. Bel of mail ons gerust!

Dit kan kanker van de baarmoederholte of baarmoederhalskanker zijn. Poliepen kunnen gemakkelijk bloeden. Tips voor een gezonde leefstijl Naar de blogs. Als hierbij geen afwijkingen worden gevonden, is er niets aan de hand. Wat is het Bloed american express accepterende bedrijven mijn vagina meer dan 1 jaar na mijn laatste ongesteldheid U wordt al meer dan 1 jaar niet meer ongesteld.

 • Als u daarna toch opeens weer bloed verliest, maak dan altijd een afspraak bij uw huisarts.
 • Uw huisarts onderzoekt wat de oorzaak is van het bloedverlies.

Vaginaal bloedverlies na de overgang

Als hierbij geen afwijkingen worden gevonden, is er niets aan de hand. Bereid je dan op dezelfde manier voor. Dit slijmvlies wordt versterkt door het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Contrastecho Bij een contrastecho plaatst de gynaecoloog een dunne katheter in de baarmoederholte.

Tenslotte houden ze op.

 • Zowel de beroepsvereniging van huisartsen de NHG , als wel die van gynaecologen de NVOG hebben richtlijnen en behandelprotocollen opgesteld waaraan ze zich houden bij het vaststellen van een diagnose en een daaropvolgend behandelplan.
 • Met het patiëntenportaal MijnOLVG kunt u in een beveiligde digitale omgeving uw persoonlijke medische dossier inzien. Hoe gaat het verder na de uitslag van het onderzoek bij vaginaal bloedverlies?

Een enkele keer blijkt dat er een poliep of een vleesboom in de baarmoederholte zit, slijmerige afscheiding met beetje bloed na de overgang.

Poliepen zijn meestal goedaardig. Als u een jaar niet meer gemenstrueerd heeft, gaan we ervan uit dat u geen menstruaties meer krijgt! Soms heel hevig en soms niet meer dan een roze of bruinige afscheiding. Dan is er misschien verder onderzoek naar baarmoederhalskanker nodig. Al deze zaken kunnen helpen bij het achterhalen van de oorzaak.

Dit zorgt ervoor dat het slijmvlies in de baarmoeder dun blijft en kwetsbaar wordt.

Oorzaken bloedverlies na de overgang

Bij 1 op de 10 vrouwen met bloedverlies na de overgang wordt een kwaadaardige aandoening gevonden. Dit slijmvlies wordt versterkt door het vrouwelijk hormoon oestrogeen. De gynaecoloog bekijkt met behulp van een spreider een speculum de baarmoedermond. Tenslotte houden ze op.

Voor de overgang benvloeden twee soorten hormonen het baarmoederslijmvlies. Dit hangt af van de regio waar je woont. Print E-mail. Echo via de vagina Voor dit onderzoek gaat u naar het ziekenhuis.

Betrouwbare informatie online!

Dit doet de arts als het slijmvlies te dik is. Wat is een kwaliteitsstandaard? Advies bij Zoek advies bij Het stukje of het bobbeltje kunnen dan onderzocht worden op kanker. Oorzaken bloedverlies na overgang Bloedverlies na de overgang kan door verschillende redenen ontstaan: De baarmoedermond heeft een opening naar de baarmoederhals en baarmoederholte.

Dit kan echter geen kwaad en gaat vaak vanzelf over. Dan is overleg met de huisarts verstandig. Het slijmvlies van de baarmoeder kan te dik zijn op de echo. De klachten zijn verlies van bloed of bruine afscheiding.

Wanneer moet je naar de huisarts. Ga naar de officile kwaliteitsstandaard? Wat weet jij eigenlijk over de overgang.

Oorzaken bloedverlies na overgang

Je kun je met de arts overleggen wat je zelf het liefste hebt. Tijdens de overgang verandert namelijk de zuurgraad in je vagina. Mochten de bloedingen na enige tijd terugkomen, ga dan gerust terug naar de behandelende gynaecoloog.

Hoe gaat het verder na de uitslag van het onderzoek bij vaginaal bloedverlies?

Bij een inwendige echo brengt de gynaecoloog een dunne echokop in bij de vagina. Kom naar onze tuinen. Kenmerkend voor een schimmelinfectie is de witte, vlokkerige afscheiding.

Ook in categorie:
  20.02.2021 23:59 Jasmine:
  Verder onderzoek is dan altijd nodig. Schrijf ook de vragen op die je wilt gaan stellen, en neem iemand mee om mee te luisteren naar de antwoorden.

  25.02.2021 01:58 Rika:
  Sommige vrouwen dragen een ringpessarium in de vagina tegen een verzakking.

  22.02.2021 22:47 Mücahit:
  Als je na de overgang opeens weer bloed verliest, moet er onderzocht worden waar dat bloed vandaan komt. Schimmelinfecties gaan overigens nooit vanzelf over.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@pastwisko.org